![]() |
Kaymaklı Muska Kadayıf Kaymaklı Muska Kadayıf Malzemeleri 300 gr. tel kadayıf 1 su bardağı pirinç antep fıstık Kaymağı için Malzemeler 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı irmik Bulamak için Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı su 1 paket vanilya Kızartmak için Malzemeler Ayçiçek yağı Üzeri için Malzemeler Toz antep fıstığı Şerbeti için Malzemeler 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3 – 4 damla limon suyu Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun. Süt ve irmiği kıvam alana kadar pişirin, soğutun. Soğuyan irmiğin içine pirinç antep fıstığı ekleyin. Tel kadayıfları uzunlamasına muska saracak şekilde serin. İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırladığınız fıstıklı irmikli kaymaktan koyup muska şeklinde sarın. Bir kapta yumurta, su ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kadayıfları sıvı harca bulayıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran kadayıflarınızı soğuk şerbetin içerisine alın. 2 dakika bekletin ve servis tabağına alın. Üzerine toz antep fıstığı serperek servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: Kaymaklı Muska Kadayıf Kadayıf çok severim, teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :tatli: |
Cevap: Kaymaklı Muska Kadayıf Yapılması zor olmasa gerek.. bunu ilk fırsatta deneyelim sağol ... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk