IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25 Mart 2025, 11:33   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fıstıklı Baklava Kek




Fıstıklı Baklava Kek Malzemeleri
Keki için Malzemeler
4 adet yumurta – oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağı – eritilmiş, soğumuş
3,5 su bardağı ekmek kırıntısı – panko
1 su bardağı toz antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 – 4 adet kakule – dövülmüş
1 tutam muskat
Baklava için Malzemeler
30 yaprak baklava yufkası
3 su bardağı toz fıstık
5 – 6 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 – 2 damla limon suyu


Şerbeti için;
Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu alın.
Bir çırpma teli yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
Ocağa alın ve 10 dakika kaynatın.
Kaynayan şerbeti ateşten almaya yakın limon suyu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ardından ocaktan alın ve bir karıştırma kabına alıp soğutun.

Keki için;
Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri bir el mikseri yardımıyla çırpın.
Ardından erimiş ve soğumuş tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Ekmek kırıntısı, toz antep fıstığı, kabartma tozu, toz tarçın, havanda dövdüğünüz kakule ve muskat rendesini ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.
26 – 28 cm.’lik kilitli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın.
Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Pişen keki kalıbından çıkartın ve soğumaya bırakın.
İyice soğuyan keki yatay olarak eşit olacak şekilde ortadan ikiye bölün.

Fıstıklı baklava için;
Tüm baklavalık yufkaları keki yaptığınız fırın kabının tabanına göre kesin.
Fırın kabınızın tabanına 1 kat yufka koyup iki tutam fıstık serpin.
Üzerine bir kat daha yufka koyup yağlayın ve tekrar fıstık serpin.
5 kat yufkayı fıstıklı olacak şekilde hazırlayın.
Ardından 5 kat yufkayı fıstıksız olacak şekilde aralarını yağlayarak hazırlayın.
Toplamda 10 kat baklava yufkası hazır olunca üzerine ikiye böldüğünüz keklerden birisini yerleştirin.
Kekin üzerine 5 kat yufkayı fıstıklı olacak şekilde, 5 kat yufkayı fıstıksız olacak şekilde yağlayarak yerleştirip 10 kat olacak şekilde hazırlayın.
Kekin ikinci parçasını yerleştirin ve yine aynı şekilde 5 kat yufkayı fıstıklı ve 5 kat fıstıksız yağlanmış yufka yerleştirin.
En üstündeki yufkanın üzerine tereyağı sürün ve 6 ya da 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün ve soğuyunca servis edin.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fıstıklı Baklava Kurabiye meLanie Tatlılar 2 14 Şubat 2025 16:51
Fıstıklı Lokma mCx Tatlılar 1 09 Eylül 2019 22:30
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Fıstıklı pasta PySSyCaT Pastalar 0 19 Haziran 2017 14:43
Fıstıklı Çikolatalı Kek N999 Pastalar 0 26 Ocak 2012 21:24