IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Midye Baklava (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/1057122-midye-baklava.html)

meLanie 28 Mart 2025 14:57

Midye Baklava
 
Midye Baklava Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
2 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
¼ su bardağı ayçiçek yağı
25 gr. tereyağı – 1 tepeleme yemek kaşığı – eritilmiş
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Açmak için Malzemeler
Buğday nişastası
İçi için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker
Ceviz – iri kıyılmış
Üzeri için Malzemeler
5 – 6 yemek kaşığı sade yağ
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu
Üzeri için Malzemeler
Toz antep fıstığı

İçi için;
İrmikli katmanı için küçük bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun ve orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvama getirin.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabına unu alın.
Üzerine süt, yumurta, sirke, ayçiçek yağı, erittiğiniz tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle iyice yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca, hamurunuzdan 4 ya da 5 beze çıkartın.
Tezgahınıza nişasta serpin ve üzerine bezeyi koyup, oklava ya da merdaneyle açmaya başlayın.
* Hamurunuzu nişasta ile açarsanız daha gevrek bir baklavanız olacaktır.
Hamurunuzu açtığınızda baklavayı çok fazla kalınlaştırmaması için kenar kısımlarını hafif kesebilirsiniz.
* Bir hamurdan 4 tane baklava çıkacaktır.

Birleştirmek için;
Hamurunuzu kenarlarından ittirerek büzün.
Büzdüğünüz hamura eşit aralıklarla enlemesine 4 parça olacak şekilde irmikli harçtan koyun.
İrmikli harcın üzerine ceviz koyun ve kenarda kalan hamur kısmıyla üzerini kapatın.
Hazırladığınız baklavaları bir bıçak yardımıyla kesin ve kenarlarından sıkıca bastırarak kapatın.
Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.
Pişireceğiniz cam fırın kabına hazırladığınız baklavaları yerleştirin.

Üzeri için;
Sade yağı bir fırça yardımıyla hazırladığınız baklavaların üzerine sürün.
* Sade yağ yoksa ½ su bardağı ayçiçek yağı ve 50 gr. tereyağını karıştırarak kullanabilirsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alın.
Şekeriniz eriyene kadar bir çırpma teliyle karıştırın.
Ardından kaynamaya bırakın.
Şerbetinizi ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip karıştırın.
Baklavalar fırından çıkınca üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.
Baklavalarınızın üzerine toz antep fıstığı serpiştirin ve servis edin.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

S4S 28 Mart 2025 15:02

Cevap: Midye Baklava
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsan ya :)

idyllic 28 Mart 2025 15:03

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

S4S Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997652)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsan ya :)

hamur işlerini beceremem ki ben, hazırını alıyorum, gel ismarliyim 😀

Dedecan61 28 Mart 2025 15:05

Cevap: Midye Baklava
 
Bak buda güzel buda kaçmaz ya +
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bunu bayramda feroşa kargoyla yollamak lazım da sağolsun bügün çok iltifat etti baklavayı hak etti ...
:hahah: ;s42

Feronia 28 Mart 2025 15:16

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997657)
Bak buda güzel buda kaçmaz ya +
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bunu bayramda feroşa kargoyla yollamak lazım da sağolsun bügün çok iltifat etti baklavayı hak etti ...
:hahah: ;s42

Bana yaprak sarma yolla hemso :) bol limonlu uff
Ben agir tatlilar ile aram yok, ancak tulumba :)
veya sutlu tatlilar.

Dedecan61 28 Mart 2025 15:21

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

Feronia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997667)
Bana yaprak sarma yolla hemso :) bol limonlu uff
Ben agir tatlilar ile aram yok, ancak tulumba :)
veya sutlu tatlilar.

Canın sağ olsun ya adresi bilsem gününde kapıda lafı bile olmaz seni mi kıracaz mübarek günde.. yalnız onu evde yapamıyorum.. Markette kaliteli "Yurdum-BOLCA" v.s markalar var ev işinden farkı yok.. kızgın su buharında 15 dk beklet veya tencerenin üstüne koy yemek pişirirken hemen sıcacık mis.. 10 tanede anamur limonu cabadan haha .. :gulucuk:

Feronia 28 Mart 2025 15:28

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997672)
Canın sağ olsun ya adresi bilsem gününde kapıda lafı bile olmaz seni mi kıracaz mübarek günde.. yalnız onu evde yapamıyorum.. Markette kaliteli "Yurdum-BOLCA" v.s markalar var ev işinden farkı yok.. kızgın su buharında 15 dk beklet veya tencerenin üstüne koy yemek pişirirken hemen sıcacık mis.. 10 tanede anamur limonu cabadan haha .. :gulucuk:

Burda yok sanirim..
kebabcilarda satiyorlar hemso gorsen :) el kadar
Usenmisler sarmaya sanki
simdi ordaki tatlilar da guzel olur, cesit cesit. Bizim tanidik abla var o evde baklava yapiyor cok guzel satiyor, bu yil ordan alcaz.

Dedecan61 28 Mart 2025 15:50

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

Feronia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997678)
Burda yok sanirim..
kebabcilarda satiyorlar hemso gorsen :) el kadar
Usenmisler sarmaya sanki
simdi ordaki tatlilar da guzel olur, cesit cesit. Bizim tanidik abla var o evde baklava yapiyor cok guzel satiyor, bu yil ordan alcaz.

Laf açılmışken..

Rahmetlik tonton anneannem nur içinde yatsın bizim oranın eskisiydi be feroş..Her sene köyden bize gelir bayramda 3 kg. koca tencere sarma yapardı annemlere 92 temmuzunda vefat etti kabri nur olsun hala giderim..

Yanınada köyden orj. katıksız doğal memleket sucuğu ve tarhanası hiç unutmam.. sende bunlara hasretsin zahir.. Ben sana dolmayla tarhana ulaştıracağım yalnız sizin ora 26 saat malum kargosu kendinden 10 kat fazladır.. Bir formül bulursam özele yazarım aklımda İnşallah.. Yada sen buraya gelirsen 500 gr büyük kutu 4 tane alırız yanında götürürsün icabında kısmet .. köy işi bir başkaydı .. :tatli:

Feronia 28 Mart 2025 15:57

Cevap: Midye Baklava
 
Alıntı:

Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042997686)
Laf açılmışken..

Rahmetlik tonton anneannem nur içinde yatsın bizim oranın eskisiydi be feroş..Her sene köyden bize gelir bayramda 3 kg. koca tencere sarma yapardı annemlere 92 temmuzunda vefat etti kabri nur olsun hala giderim..

Yanınada köyden orj. katıksız doğal memleket sucuğu ve tarhanası hiç unutmam.. sende bunlara hasretsin zahir.. Ben sana dolmayla tarhana ulaştıracağım yalnız sizin ora 26 saat malum kargosu kendinden 10 kat fazladır.. Bir formül bulursam özele yazarım aklımda İnşallah.. Yada sen buraya gelirsen 500 gr büyük kutu 4 tane alırız yanında götürürsün icabında kısmet .. köy işi bir başkaydı .. :tatli:

Allah rahmet eylesin.
Bilmezmiyim, koy isleri cok farkli. Tadi da havasi da bambaska. hersey dogal.
dusunmen bile yeterli ☺
konulari gorukce canimiz tatli filan cekiyor. Usengenclik var bu yil zaten bayram uc saat 😂

beston 28 Mart 2025 16:32

Cevap: Midye Baklava
 
Hiç sevemedim..

Eski bi tatlıcı olarak ;

Burma kadayıf
Sütlü nuriye
Fıstıklı dürüm
Kuru baklava

Daha da sayarım ama en lezzetli tatlı bunlardır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk