![]() |
İncirli Galette Tarifi İncirli Galette Tarifi için Malzemeler 1 su bardağı un 1/4 çay kaşığı tuz 70 gram (5 yemek kaşığı) soğuk tereyağı, küçük küpler halinde 3-4 yemek kaşığı buzlu su 6-8 adet taze incir (dilimlenmiş) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı mısır nişastası (incir suyunu çekmesi için) 1 adet yumurta (üzeri için, fırça ile sürmek için) Bal veya pudra şekeri (servis için) İncirli galette tarifi malzemeleri için alternatif öneriler Un yerine: Tam buğday unu (daha besleyici ve yoğun aroma) Yulaf unu (glutensiz değil ama daha hafif) Badem unu (glutensiz, fındıksı tat katar) Tereyağı yerine Soğuk hindistancevizi yağı (bitkisel ve hafif aroma verir) Margarin (daha uygun fiyatlı alternatif) İncir yerine Armut (ince dilimlenmiş, tatlı ve sulu) Elma (tarçınla güzel uyum sağlar) Şeftali veya nektarin (yaz ayları için) Erik veya kırmızı erik (ekşi-tatlı dengesi için) Ayva (kış için, hafif pişirerek yumuşatılabilir) Şeker yerine Esmer şeker (hafif karamelimsi tat) Bal veya akçaağaç şurubu (daha doğal tatlandırıcılar) Hindistan cevizi şekeri Tarçın yerine Muskat rendesi (farklı baharat aroması) Anason veya kakule (değişik ve egzotik tatlar için) Limon suyu yerine Portakal suyu (hafif tatlı ekşilik) Elma sirkesi (daha yumuşak asidite) Nişasta yerine Mısır nişastası yerine patates nişastası Hiç kullanmayıp, incirlerin suyunu önceden süzmek İncirli Galette Tarifi Nasıl Yapılır Un ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip, parmak uçlarınızla tereyağı unla iyice karışana kadar ezin. Buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın. Hamur top haline geldiğinde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış yüzeyde yaklaşık 25-30 cm çapında açın. İnce dilimlenmiş incirleri bir kapta toz şeker, tarçın, limon suyu ve mısır nişastası ile karıştırın. Hamurun ortasına incirli karışımı yerleştirin, kenarlarını içe doğru katlayarak galette şeklini verin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika, hamur altın sarısı ve iç malzeme yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra isteğe bağlı olarak bal veya pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: İncirli Galette Tarifi Eline sağlık görünüm muazzam gene.. Özellikle kışın enerji açısından süper + |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk