Kivili Tart [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: Hamur için: 125 gr. tereyağ (ya da margarin) 1 yumurtanın sarısı 3 yemek kaşığı buzlu su 2 su bardağı un 1 çay bardağı pudra şekeri Üstü için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 limon kabuğunun rendesi Üstü için: 2 adet kivi Hazırlanışı: 1- Elenmiş unu ve buzdolabından çıkarılmış kare kare doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline getiriyoruz. Veya elinizle iyice kırıntı haline gelecek kadar ezerek yoğuruyoruz. 2- İçine yumurtanın sarısı, buzlu su ve pudra şekerini koyup pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamuru top halinde strece sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz. 3- Buzdolabından çıkardığımız hamuru tart tepsisi veya normal tepsi büyüklüğünde oklavayla veya merdaneyle açıp yağlanmış ve unlanmış tart tepsisine yerleştiriyoruz. Hamurun ortasına çatalla delikler açınki kabarmasın. Hamurun değişik yerlerinden 5-6 çatalla delik açın… 4- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuması için bekliyoruz. 5- Diğer tarafta süt, yumurta, nişasta ve şekeri çırpıp muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz. üzerinde fokur fokur işaretleri görünce ocaktan alıyoruz.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İçine limon kabuğunun rendesini ve vanilyayı ekliyoruz.Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırın üstü kabuk bağlamasın. 6- Tart kalıbından çıkardığımız pişen tart hamurumuzu bir tabağa alıyoruz. İçine muhalebimizi eşit şekilde yayıyoruz. En üste dilimlediğimiz kivileri yerleştiriyoruz… İşte kiwili tartımız hazır… Afiyet Olsun... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net