Çerezli Tart Çerezli Tart [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: Hamur 1 yumurta 75 g margarin 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı bal 2,5 su bardağı yulaf ezmesi 2-3 yemek kaşığı un 1 paket Kabartma Tozu Çerezli karışım: 1,5 çay bardağı bal 50 g margarin 1 paket vanilya 1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş) 10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı yaprak badem 1,5 çay bardağı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın. 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın. Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın. Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin. İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net