IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2009, 18:29   #1
Çevrimdışı
aşure





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Yeni Hicri yılınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 1429 Hicri yılı dünyaya huzur ve barış getirsin.
MALZEMELER:
yarım kg aşurelik buğday
1 subardağı nohut
1 subardağı fasulye
1 kahve fincanı pirinç
100grm doğranmış kuru kayısı
100 grm çekirdeksiz üzüm
100grm ufak doğranmış incir(sıcak suda kabartılacak aşure servis edilirken atılacak kararmaması için)
temiz bir tülbentle bağlanmış 5 adet karanfil(aşuremizin kararmaması için)
üzeri için portakal kabuğu rendesi,ceviz,fındık,tarçın,nar
1.5 kg tozşeker
YAPILIŞI:
1-Aşureyi pişirmeden 9-10 saat önceden buğdayı büyük bşr tencereye larak üzerine 5-6 parmak geçecek şekilde su koyup 2 taşım kaynatın ve 9-10 saat bekletin.
2-Nohut ve fasulyeyi aynı tencereye alıp sıcak suda ıslatın 9-10 saat bekletin
3-9 saat dolunca tencerelerin altını açın ve kısık ateşte karıştırarak buğdaylar ezilip kabarıncaya kadar ;nohut ve fasulyeler ise yumuşayıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3 saat)Tencerelerdeki su azalırsa ekleyin.Karanfili de bu aşamada ekleyin.
4-Buğdayın pişmesine yakınpirinci de koyarak pişirin.Fasulye ve nohut pişince buğday tenceresine alın ve 15dk daha kaynatın.Akşamdan ıslattıgınız kayısı ve üzümü ekleyin 15 dk daha pişirin.
5-Aşurenin kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın..Soğuyunca koyulaşacağını da hesap edin.
6-Portakal kabugu ıslatıp kaynattıgınız incir tarçın,nar,ceviz serperek servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Yeni Hicri yılınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 1429 Hicri yılı dünyaya huzur ve barış getirsin.
MALZEMELER:
yarım kg aşurelik buğday
1 subardağı nohut
1 subardağı fasulye
1 kahve fincanı pirinç
100grm doğranmış kuru kayısı
100 grm çekirdeksiz üzüm
100grm ufak doğranmış incir(sıcak suda kabartılacak aşure servis edilirken atılacak kararmaması için)
temiz bir tülbentle bağlanmış 5 adet karanfil(aşuremizin kararmaması için)
üzeri için portakal kabuğu rendesi,ceviz,fındık,tarçın,nar
1.5 kg tozşeker
YAPILIŞI:
1-Aşureyi pişirmeden 9-10 saat önceden buğdayı büyük bşr tencereye larak üzerine 5-6 parmak geçecek şekilde su koyup 2 taşım kaynatın ve 9-10 saat bekletin.
2-Nohut ve fasulyeyi aynı tencereye alıp sıcak suda ıslatın 9-10 saat bekletin
3-9 saat dolunca tencerelerin altını açın ve kısık ateşte karıştırarak buğdaylar ezilip kabarıncaya kadar ;nohut ve fasulyeler ise yumuşayıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3 saat)Tencerelerdeki su azalırsa ekleyin.Karanfili de bu aşamada ekleyin.
4-Buğdayın pişmesine yakınpirinci de koyarak pişirin.Fasulye ve nohut pişince buğday tenceresine alın ve 15dk daha kaynatın.Akşamdan ıslattıgınız kayısı ve üzümü ekleyin 15 dk daha pişirin.
5-Aşurenin kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın..Soğuyunca koyulaşacağını da hesap edin.
6-Portakal kabugu ıslatıp kaynattıgınız incir tarçın,nar,ceviz serperek servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
asure, aşure

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri Violent Tatlılar 1 08 Kasım 2014 20:30
Aşure ne demektir. Seyra Dini Sözlük 0 15 Ekim 2014 18:53
Aşure (3 tarif) Zen Tatlılar 2 07 Kasım 2012 21:58
Aşure KraLiSHE Tatlılar 0 22 Mart 2009 01:20
Muharrem Ayı ve Aşure Günü Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 00:06