Hurmalı Revani [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler : 4 yumurta 1 su b. esmer toz şeker 1,5 su b. söke un 2 çorba k. irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu sade organik mor haşhaş Şerbeti için: 2,5 su b. su 2 su b. toz şeker 1 dilim limon Hurmalı sos için: 4 hurma 2 çorba k. toz şeker Üzeri için: hindistan cevizi Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net