Ayva Tatlısı Ayva Tatlısı Malzemeler, 4 adet ayva 8 yemek kaşığı toz şeker Yarım bardak su Kaymak Hazırlanışı, Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Çıkardığınız çekirdekleri tatlıda kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye yarım bardak suyu alın. Ayvaları, kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine serpin. Her bir ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker dökün. Tencereye ocağın üzerine yerleştirip su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Ocağın altını iyice kısıp ayvalar rengini alana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Ayva tatlılarını soğutup servis tabağına alın ve kaymakla servis yapın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Ayva Tatlısı Pek sevmediğim bir tatlı :) Ama iyi yaparım :p |
Cevap: Ayva Tatlısı bayılırım kendisine :) Yalnız gıda boyası kullanılmadan yapılacak... Üzerinde de manda kaymağı olacak.. |
Cevap: Ayva Tatlısı bende severim ve yaparimda resımdekınden bıraz daha farklı ve melzeme listesinde şeker pancarı veya gıda boyası gözükmuyor listeye uygun olursa hoş bı goruntu olmuyo yemegın tadı kadar görselliğide önemlidir bence |
Cevap: Ayva Tatlısı Manda kaymağı mı ? isminden dolayı bile yiyemem onu. :o |
Cevap: Ayva Tatlısı En sevdiğim tatlıdır ! |
Cevap: Ayva Tatlısı Alıntı:
|
Cevap: Ayva Tatlısı MALZEMELER 4 adet ayva, 2 su bardagi su, 1,5 su bardagi seker, 3-4 adet karanfil, ayvanin cekirdekleri, 1 poset krem santi ( 1 kutunun icinde iki ayri poset cikiyor biz bir tanesini kullaniyoruz), 1 su bardagi sut, suslemek icin yesil fistik. YAPILISI: Ayvalari yikayip soyun. 2′ye bolun Iclerinden cikan cekirdekleri atmayin tatliyi renklendirmek icin kullanacagiz. Bir tencereye ayvalari yerlestirin. Oydugumuz ic kisimlari yukariya bakicak sekilde. Sekerini ayvalarin uzerine serpin ve suyunu ekleyin. Karanfilini ve ayvalarin cekirdeklerinide ilave edip kisik ateste yaklasik 1,5 saat kadar pisirin. Pisirdikce fark ediceksinizki ayvalarin cekirdekleri sayesinde rengi kirmiziya donuyor. Iyice yumusayan ayvalari ve suyunu bir borcama alip sogutun. Uzerini suslemek icin krem santiyi sutle cirpip santi torbasi yardimiyla ayvalarin bosluklarina doldurun. Yesil fistik yada ceviz serpip soguk servis yapin |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net