Yoğurt tatlısı MALZEMELER Buğday nişastası 6 çorba kaşığı İrmik 1 su bardağı Un 1 su bardağı Toz şeker 4,5 su bardağı Yoğurt 2 su bardağı Yumurta 6 adet Kabartma tozu 1 paket Sıvıyağ 2 kahve fincanı Su 6 su bardağı Limon suyu l adet YAPILIŞI Yumurtaları 1 su bardağı şeker ilave ederek mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice karıştırdıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı karışıma ilave edin. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın.Un, nişasta, sıvıyağ ve kabartma tozunu da ekleyip topaksız bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.Yağlanmış orta boy bir Borcam fırın tepsisine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden 175 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Su,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ve 3,5 su bardağı şekeri bir tencereye koyup kaynatarak şurubu hazırlayın. Sıcak şurubu tatlının üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyip üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]stancevizi serperek servis yapabilirsiniz |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net