IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2011, 12:01   #1
Çevrimiçi
Frambuaz ve çikolatalı tart


sohbet


Frambuaz ve çikolatalı tart
Çay saatiniz için muhteşem bir tarif veriyoruz.

12.10.11 - 18:45:11


Malzemeler
Tart Hamuru için (26 cm çapında bir adet büyük (8 dilim) veya 15 cm çapında 8 adet ufak tart)

100 gram tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı vanilin
225 gram (yaklaşık 1+2/3 su bardağı) un
25 (yaklaşık 3 çorba kaşığı) gram kakao
1/4 çay kaşığı tuz

Çikolatalı ve Frambuazlı Dolgu için
180 gram taze frambuaz
20 gram (2 çorba kaşığı) pudra şekeri
200 gram çikolata
135 gram tereyağı
2 adet büyük boy yumurta
2 adet büyük boy yumurta sarısı
35 gram şeker

Süslemek için
100 gram bitter çikolata
250 gram taze frambuaz
2 çorba kaşığı süzülmüş şeftali reçeli, ısıtılmış



Yapılışı
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın. Hamuru top haline getirip bir parşömen kağıdının ortasına koyun, üerine bir kat daha parşömen kağıdı serip iki kağıt arasında 1 cm kalınlığında açın, olduğu gibi bir kesme tahtasına aktarın, üzerine streç film örtüp en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın (içindeki tereyağının tamamen donması gerekiyor – hızlandırmak için 30-45 dakika arası buzluğa da koyabilirsiniz).

Tart hamurunu pişireceğiniz zaman fırınınızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tart hamurunu 32 cm çapında (eğer ufak boy ise 10 cm çapında 5mm kalınlığında 8 adet daire kesilecek) bir daire olarak açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurun tabanını bir çatal yardımıyla yer yer delip bir parşömen kağıdı serin, üzerine ağırlık yapması için kuru nohut serpin ve 180 derecede nohutlarla kaplı olarak 15 dakika, nohutları ve parşömen kağıdını kaldırıp 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için 180 gram frambuaz ve pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun tabanına yayın. 200 gram çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve biraz soğuması için bir kenara ayırın. Bir mikserde yumurtaları, yumurta sarılarını ve şekeri üç katı hacme erişene kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin ve 180 derecelik fırında en tepede 10 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tartın üzerine frambuazları yerleştirin, eğer servis için uzun süre bekleyecekse frambuazların üzerlerine bir fırça yardımıyla ısıtılmış şeftali reçeli sürün, çikolatadan bir sebze soyucu yardımıyla ufak silindirler yapıp onları da frambuazların gerisine yerleştirin ve ılıkken servis edin.

cafefernando.com

kadinvekadin
Frambuaz ve çikolatalı tart
Çay saatiniz için muhteşem bir tarif veriyoruz.

12.10.11 - 18:45:11


Malzemeler
Tart Hamuru için (26 cm çapında bir adet büyük (8 dilim) veya 15 cm çapında 8 adet ufak tart)

100 gram tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı vanilin
225 gram (yaklaşık 1+2/3 su bardağı) un
25 (yaklaşık 3 çorba kaşığı) gram kakao
1/4 çay kaşığı tuz

Çikolatalı ve Frambuazlı Dolgu için
180 gram taze frambuaz
20 gram (2 çorba kaşığı) pudra şekeri
200 gram çikolata
135 gram tereyağı
2 adet büyük boy yumurta
2 adet büyük boy yumurta sarısı
35 gram şeker

Süslemek için
100 gram bitter çikolata
250 gram taze frambuaz
2 çorba kaşığı süzülmüş şeftali reçeli, ısıtılmış



Yapılışı
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın. Hamuru top haline getirip bir parşömen kağıdının ortasına koyun, üerine bir kat daha parşömen kağıdı serip iki kağıt arasında 1 cm kalınlığında açın, olduğu gibi bir kesme tahtasına aktarın, üzerine streç film örtüp en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın (içindeki tereyağının tamamen donması gerekiyor – hızlandırmak için 30-45 dakika arası buzluğa da koyabilirsiniz).

Tart hamurunu pişireceğiniz zaman fırınınızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tart hamurunu 32 cm çapında (eğer ufak boy ise 10 cm çapında 5mm kalınlığında 8 adet daire kesilecek) bir daire olarak açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurun tabanını bir çatal yardımıyla yer yer delip bir parşömen kağıdı serin, üzerine ağırlık yapması için kuru nohut serpin ve 180 derecede nohutlarla kaplı olarak 15 dakika, nohutları ve parşömen kağıdını kaldırıp 10 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için 180 gram frambuaz ve pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun tabanına yayın. 200 gram çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve biraz soğuması için bir kenara ayırın. Bir mikserde yumurtaları, yumurta sarılarını ve şekeri üç katı hacme erişene kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin ve 180 derecelik fırında en tepede 10 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tartın üzerine frambuazları yerleştirin, eğer servis için uzun süre bekleyecekse frambuazların üzerlerine bir fırça yardımıyla ısıtılmış şeftali reçeli sürün, çikolatadan bir sebze soyucu yardımıyla ufak silindirler yapıp onları da frambuazların gerisine yerleştirin ve ılıkken servis edin.

cafefernando.com

kadinvekadin
__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 16 Ekim 2011, 15:38   #2
Çevrimdışı
Cevap: Frambuaz ve çikolatalı tart




Tart ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çikolatalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolatalı Bonbonlar Dilara Tatlılar 2 30 Ağustos 2010 20:35
Cevizli Çikolatalı Tart YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:43
Frambuaz Şerbeti YapraK İçkiler İçecekler 0 22 Mart 2009 21:50
Çikolatalı Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 18:09
Bol Çikolatalı Tart Kralice Tatlılar 0 16 Kasım 2008 14:03