![]() |
Cevizli Sucuk Yapımı Cevizli sucuk yapımında üzümşırası şıra ile ceviz kullanılır. Önce şıra kaynatılır, pekmeze dönüşmeden ateşten indirilip süzülür. Sonra nişasta, irmik veya un ile karıştırılıp pelte kıvamında pişirilir. Daha sonra iplere dizilmiş olan ceviz içi sıcak peltenin içine sokulur. Bu haliyle dar açı şeklinde dut ağacından yapılmış "gege" adı verilen kancaya asılıp kurutulur. Kurutma işlemine bir hafta devam edilir. Kuruduktan sonra yenmeye hazır olur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk