Meyve Soslu İrmik Tatlısı Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tatlı için * 1 su bardağı şeker * 1 + 1/2 su bardağı irmik * 1 litre süt * 1 paket vanilya * 1 adet limon Sosu için * 10 -15 adet vişne * 2 dilim limon * 2 çay kaşığı nişasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı 1. Limonun kabukları rendelenir. 2. Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 3. Pişen muhallebiye vanilya eklenip karıştırılır. 4. Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp, ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır. 5. Çekirdekleri çıkartılan vişneler, limonlarla beraber bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır. 6. Kaynar kaynamaz, suyunu süzün. 7. Süzülen suya nişastayı ekleyip, jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 8. Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp, üzerine ılıklaşan sosu döküp, buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın. |
Cevap: Meyve Soslu İrmik Tatlısı of of of tam bana gore bir tatli. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net