IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Mayıs 2012, 08:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Bisküvili Tatlılar




Sütlü Bisküvili Tatlılar Resimli,

Resimli Sütlü Bisküvili Tatlılar,



BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Malzemeler :
Bir litre süt
300 gr. toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr. bisküvi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.



Bisküvi pasta

malzemeler :
125 gr. Tereyağı
60 ml. Kakao
75 ml. Toz şeker
1 yumurta
100 gr. Pötibör bisküvi
isteğe göre çikolata sos

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın. Afiyet olsun..



Pratik Tatlı

Malzemeler
1) 1/2 su bardağı şeker
2) 1/2 su bardağı fındık içi
3) 2 çay kaşığı tarçın
4) 4 ad büyük elma
5) 1 paket petibör bisküvi
6) 1 paket muzlu puding

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı:
Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım. Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım. Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım. Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding. Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.



Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı


Malzemeler:

1 Lt. Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
1 Adet Muz
1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
Tarçın (üzerini süslemek için)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin.
Her iki şekilde de çok güzel oluyor.
Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bisküvili, sütlü, tatlılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü Tatlılar Sağlıklı Ama Riskli. System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:35
Ama Çok Tatlılar :)) Ein Hayvanlar Alemi 0 14 Aralık 2010 01:58