IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Erikli Pay Tarifi (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/489182-erikli-pay-tarifi.html)

Violent 16 Haziran 2012 00:18

Erikli Pay Tarifi
 
Erikli Pay Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
220 gr tereyağı
1 yumurta
8 yemek kaşığı çok soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker (ekstra)

İç malzeme için
900 gr kırmızı erik
140 gr toz şeker
1 yemek kaşığı mısır unu
2 tane karanfil

Hazırlanışı:

Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta parmak uçlarınızla yoğurun.
Suyu kaşık kaşık ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin.
Erikleri ince doğrayın ve bir tencereye alın.
Üzerine şeker ve karanfil ekleyip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.
Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ekleyip iyice çırpın.
Karışımı eriklere ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün.
Unlanmış tezgahta merdane ile açarak kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın.
Soğuyan erikleri ekleyin.
Diğer hamuru açarak eriklerin üzerine kapatın.
Yumurtayı çırparak hamurun üzerine sürün.
Toz şeker serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun!




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk