Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Malzemeler 4 kişilik 1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin 3 ince dilim ekmek, kabukları çıkarılmış olarak 2 su bardağı (475 ml) yağsız süt Yarım tatlı kaşığı yenibahar 3 yemek kaşığı (45 g) esmer şeker 2 yumurta, çırpılmış olarak Yarım su bardağı (75 g) kuru üzüm Hindistancevizi rendesi Üzerine serpmek için; Pudra şekeri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi 1-Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Bir kalıbı yağlayın. Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Az yağlı yumuşak margarini üzerlerine sürün. 2-Ekmek parçalarını hazırladığınız kaba birkaç kat halinde dizin. 3-Sütü, esmer şekeri ve yumurtaları geniş bir kaseye koyup çırpın. Ekmeklerin üzerini çırptığınız karışımla kaplayın. Üzümleri de üstüne serpip 30 dakika bekletin. 4-Üzerine biraz hindistancevizi serpin. Üstü kızarana kadar 30-40 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net