IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 15:45   #1
Çevrimdışı
Ahududulu Sorbe tarifi




Ahududulu Sorbe tarifi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
450 gram taze ya da donmuş ahududu
1 su bardağı portakal suyu

Süsleme için
1 demet nane
Karışık yumuşak meyve (çilek
, yabanmersini, vişne, kiraz gibi)
Tatlının yapılışı
Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup şeker tamamen eriyene kadar sürekli ka­rıştırarak ısıtın. Kaynayınca altını kapatıp so­ğumaya bırakın. Ahududuları portakal su­yuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdekleri ve posaları çıkarın.
Şurubu ahududu püresiyle karıştırıp bir kaba dökün ve buzluğa koyun. Kenarları donana kadar yaklaşık iki saat buzlukta bıra­kın. Sonra çıkarıp mutfak robotunda iyice çırpıp tekrar buzluğa koyup tamamen don­ması için dört saat buzlukta bırakın.
Servisten yaklaşık 30 dakika önce buz­dolabına koyup hafifçe yumuşayana ka­dar bekletin. Büyük bir nane dalını servis ta­bağının kenarına ekleyin.
Nane yapraklarını üzerinde bırakıp çi­lekleri ikiye bölün. Diğer meyvelerle birlikte nane yapraklarının üzerine koyun. Ahududu saikımlarıyla süsleyip diğer mey­veleri de üzerine koyun. Tabağın ortasına da sorbeden döküp servis yapın.
Ahududulu Sorbe tarifi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
450 gram taze ya da donmuş ahududu
1 su bardağı portakal suyu

Süsleme için
1 demet nane
Karışık yumuşak meyve (çilek
, yabanmersini, vişne, kiraz gibi)
Tatlının yapılışı
Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup şeker tamamen eriyene kadar sürekli ka­rıştırarak ısıtın. Kaynayınca altını kapatıp so­ğumaya bırakın. Ahududuları portakal su­yuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdekleri ve posaları çıkarın.
Şurubu ahududu püresiyle karıştırıp bir kaba dökün ve buzluğa koyun. Kenarları donana kadar yaklaşık iki saat buzlukta bıra­kın. Sonra çıkarıp mutfak robotunda iyice çırpıp tekrar buzluğa koyup tamamen don­ması için dört saat buzlukta bırakın.
Servisten yaklaşık 30 dakika önce buz­dolabına koyup hafifçe yumuşayana ka­dar bekletin. Büyük bir nane dalını servis ta­bağının kenarına ekleyin.
Nane yapraklarını üzerinde bırakıp çi­lekleri ikiye bölün. Diğer meyvelerle birlikte nane yapraklarının üzerine koyun. Ahududu saikımlarıyla süsleyip diğer mey­veleri de üzerine koyun. Tabağın ortasına da sorbeden döküp servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ahududulu, sorbe, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahududulu Yaş Pasta Burce Pastalar 0 07 Mayıs 2012 23:49
Ahududulu Parfe Zen Tatlılar 0 24 Şubat 2012 21:27
Ahududulu Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:35
Kro kız tarifi Süslü Komedi ve Mizah 2 22 Şubat 2009 16:12