İnebolu Kaşık Helvası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3 su bardağı un 2 ½ su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı Yapılışı: 250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır. Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur. Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur. Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net