IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2012, 23:04   #1
Çevrimdışı
Fiyonk Tatlısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fiyonk Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
1 Su B. Yoğurt
2 Çorba K. İrmik
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Fıstık

Hazırlanışı:
Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın.

İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin.
İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin.

Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın.
Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın.
Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir.

Afiyet Olsun..



Alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fiyonk Tatlısı Tarifi

Malzemeler :
1 Su B. Yoğurt
2 Çorba K. İrmik
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Fıstık

Hazırlanışı:
Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın.

İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin.
İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin.

Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın.
Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın.
Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir.

Afiyet Olsun..



Alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fiyonk, tarifi, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Badem Tatlısı Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:11
İrmik Tatlısı Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 29 Nisan 2012 16:23
Meyve sulu muhallebi tatlısı tarifi(resimli anlatım) AnqeL Tatlılar 0 16 Ocak 2012 03:27
Aksesuarda Fiyonk - 2012 Moda Tepeden, Tırnağa Fiyonk Sevda Ah Kadınlar 0 16 Aralık 2011 11:08
Sevgi Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 16 Kasım 2011 06:28