IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2012, 19:43   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şöbiyet Tatlısı tarifi




Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)

300 gr. çekilmiş ceviz

2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz

350 gr. tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı dolusu irmik

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su


Hazırlanışı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
  • 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
  • Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  • Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.
Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)

300 gr. çekilmiş ceviz

2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz

350 gr. tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı dolusu irmik

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su


Hazırlanışı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
  • 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
  • Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  • Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
şöbiyet

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi Sue Tatlılar 0 02 Ağustos 2012 14:54
Şerbetli Lor Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:10
Fiyonk Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:04
Badem Tatlısı Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:11
Sevgi Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 16 Kasım 2011 06:28