IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 19:34   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ahududulu Ve Naneli Bavarois




Malzemeler (6 kişilik)

4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blender’da ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Malzemeler (6 kişilik)

4 su bardağı (450 g) taze ya da donmuş ahududu (vişne, çilek ya da böğürtlen)
2 yemek kaşığı (30 g) pudra şekeri
2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
1 yemek kaşığı (15 g) ince kıyılmış taze nane
2 yemek kaşığı (30 g) toz jelatin
5 yemek kaşığı (75 ml) kaynamış su
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı krema
1 su bardağı (250 g) yoğurt
Süslemek için;
Taze nane filizi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1- Ahududuların birkaç tanesini süsleme için ayırın. Kalanları mutfak robotunda ya da blender’da ezin. Pudra şekerini ve limon suyunu da ilave edip, yumuşak bir püre haline gelene kadar blenderde çekin.
2- Ahududuların çekirdeklerini çıkarmak içinpüreyi süzgece dökün. Süzdüğünüz karışmı bir sürahiye döküp, naneleri ekleyin,
3- 1 tatlı kaşığı jelatini, 2 yemek kaşığı kay-nar suya dökün. Çözülene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çözülünce, meyve püre-sinin 2/3 su bardağı kadarına ilave edin.
4- Bu jöleyi, 1 Lt sıvı alabilecek derinlikte bir kek kalıbına dökün. Kıvamını bulana kadar buzdolabında bekletin. Kalıbı hafifçe sallayarak, jöle karışımının her tarafa yayılmasını sağlayın. Tamamen donana kadar buzdolabında bekletin.
5- Krema ve yoğurdu bir kasede çırpıp kalan meyve püresine karıştırın.Kalan jelatinide kaynar suda eritip bekletmeden karışıma ilave edin.
6- Ahududulu karışımı kalıba döküp, sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Sıcak su dolu bir kaseye kalıbı batırıp hemen çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek koyun. Kalan ahududularla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ahududulu, bavarois, naneli, ve

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahududulu Parfe Ay Pastalar 1 31 Temmuz 2012 16:53
Ahududulu Sorbe tarifi Violent Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 15:45
Ahududulu Yaş Pasta Burce Pastalar 0 07 Mayıs 2012 23:49
Ahududulu Parfe Zen Tatlılar 0 24 Şubat 2012 21:27
Ahududulu Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:35