Yaz Tatlısı Malzemeler (6 kişilik) 1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak 6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir) 6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker 4 yemek kaşığı (60 ml) su 4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri Süslemek için; Nane yaprağı Yarım limonun suyu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencere-ye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın. 2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın. 3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın. 4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin. 5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üze-rine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun. 6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalı-bın üzerine koyun. Tabağın üzerine bir-kaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdo-labında soğutun. 7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir ser-vis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net