IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:57   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
  • 1 Çay Bardağı Nohut
  • 1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • Yarım Çay Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Bardağı Kuru Kayısı
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Çay Bardağı İncir
  • 1 Çorba kaşığı Mercimek
  • 1 Çorba kaşığı Bulgur
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Yer Fıstığı
  • 8 Adet Karanfil
  • Yeteri kadar Tarçın (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Ceviz İçi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nar Taneleri (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 3-4 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Nohut ve kuru fasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 3-4 saat dinlendirin.
Bu esnada kuru üzümü, inciri ve kayısıyı küçük küpler şeklinde doğrayın, kuş üzümünü de ayıklayıp ayrı ayrı kaplarda suyla ıslatın.
Bekleme süresi dolduktan sonra; önce nohut ve kuru fasulyeyi pişirdiğiniz tencereyi düdüklü tencereye alın, göz kararı yetecek kadar sıcak su ilave edin ve düdüğünü indirdikten sonra saate bakıp 45 dk. pişirin.
Süre dolunca nohut ve kuru fasulyeyi süzüp başka bi kaba alın ve düdüklü tencereye bu kez aşurelik buğdayı alın. Üzerine yaklaşık 15 bardak kadar sıcak su ve şekerin 1 bardağını ilave ederek kapağı kapatın ve 55 dk. kadar da buğdayı pişirin.
Buğday pişerken bir taraftan da daha önce suda ıslattığınız kuru kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü bir tencereye alıp kısık ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin. Suyunu süzmeden ayrı bi kaba alıp inciri tencereye alın ve kısık ateşte incirleri de 10 dk. pişirin. Suyunun çekirdekli kısmını süzerek onu da suyuyla birlikte kenara alın.
Bulgur ve mercimeği birlikte haşlayın. Suyuyla birlikte kenara alın.
Pirinci haşlayın, varsa suyuyla onu da kenara alın.
Buğday piştikten sonra içine geri kalan 3 bardak şekeri ilave edip bir iki kez karıştırıp nohut ve kuru fasulyeyi, bulgur ve mercimeği, kuş üzümünü, kayısıyı, kuru üzümü, inciri ve pirinci ilave ederek tekrar karıştırın. Daha sonra içine karanfili ve bir bardak sütü ilave edin, tencereyi 1-2 kez tıkırdatıp altını kapatın.
Aşurenizin kıvamını kaynar su ilavesiyle isteğinize göre ayarlayabilirsiniz (ilave edeceğiniz suyun kaynar olması bu durumda çok önemli, soğuk su katmanız içindeki malzemeleri sertleştirebilir).
Yer fıstığını ilave edin ve aşurenizi kaselere alarak üzerini isteğe göre tarçın, ceviz içi, fındık veya nar ile süsleyin.
Aşureniz servise hazırdır.
Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
  • 1 Çay Bardağı Nohut
  • 1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • Yarım Çay Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Bardağı Kuru Kayısı
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Çay Bardağı İncir
  • 1 Çorba kaşığı Mercimek
  • 1 Çorba kaşığı Bulgur
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Yer Fıstığı
  • 8 Adet Karanfil
  • Yeteri kadar Tarçın (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Ceviz İçi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nar Taneleri (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 3-4 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Nohut ve kuru fasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 3-4 saat dinlendirin.
Bu esnada kuru üzümü, inciri ve kayısıyı küçük küpler şeklinde doğrayın, kuş üzümünü de ayıklayıp ayrı ayrı kaplarda suyla ıslatın.
Bekleme süresi dolduktan sonra; önce nohut ve kuru fasulyeyi pişirdiğiniz tencereyi düdüklü tencereye alın, göz kararı yetecek kadar sıcak su ilave edin ve düdüğünü indirdikten sonra saate bakıp 45 dk. pişirin.
Süre dolunca nohut ve kuru fasulyeyi süzüp başka bi kaba alın ve düdüklü tencereye bu kez aşurelik buğdayı alın. Üzerine yaklaşık 15 bardak kadar sıcak su ve şekerin 1 bardağını ilave ederek kapağı kapatın ve 55 dk. kadar da buğdayı pişirin.
Buğday pişerken bir taraftan da daha önce suda ıslattığınız kuru kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü bir tencereye alıp kısık ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin. Suyunu süzmeden ayrı bi kaba alıp inciri tencereye alın ve kısık ateşte incirleri de 10 dk. pişirin. Suyunun çekirdekli kısmını süzerek onu da suyuyla birlikte kenara alın.
Bulgur ve mercimeği birlikte haşlayın. Suyuyla birlikte kenara alın.
Pirinci haşlayın, varsa suyuyla onu da kenara alın.
Buğday piştikten sonra içine geri kalan 3 bardak şekeri ilave edip bir iki kez karıştırıp nohut ve kuru fasulyeyi, bulgur ve mercimeği, kuş üzümünü, kayısıyı, kuru üzümü, inciri ve pirinci ilave ederek tekrar karıştırın. Daha sonra içine karanfili ve bir bardak sütü ilave edin, tencereyi 1-2 kez tıkırdatıp altını kapatın.
Aşurenizin kıvamını kaynar su ilavesiyle isteğinize göre ayarlayabilirsiniz (ilave edeceğiniz suyun kaynar olması bu durumda çok önemli, soğuk su katmanız içindeki malzemeleri sertleştirebilir).
Yer fıstığını ilave edin ve aşurenizi kaselere alarak üzerini isteğe göre tarçın, ceviz içi, fındık veya nar ile süsleyin.
Aşureniz servise hazırdır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 07 Kasım 2012, 21:57   #2
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
  • Yarım Su Bardağı Pirinç
  • Yarım Su Bardağı Fasulye
  • Yarım Su Bardağı Nohut
  • Çeyrek Su Bardağı Çekirdeksiz Üzüm
  • 6 Adet İncir
  • 3 Dilim Portakal Kabugu
  • 1 Fincan Gül Suyu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Avuç Fındık
  • Yeteri kadar Tarçın
  • 2 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
  • 6 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı:
Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2012, 21:58   #3
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Kilogram Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 1 Su Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 100 Gram Kuru Kayısı
  • 50 Gram Kuş Üzümü
  • 100 Gram Kuru Üzüm
  • 1 Kilogram Toz Şeker
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
Nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. Buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
Buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Bir süre de pirinçlerle beraber pişirin.
Hepsi pişince nohut ve kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın, ceviz, fındık veya nar ile süsleyin.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
3, aşure, tarif

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Safranlı aşure (karabük) Sır Yöresel Yemekler 0 07 Ocak 2011 16:14
aşure KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:29
Aşure KraLiSHE Tatlılar 0 22 Mart 2009 01:20
Muharrem Ayı ve Aşure Günü BaRoN Genel İslami Konular 0 06 Ocak 2009 00:32
Aşure Günleri Nedir? OkyAnuS Genel Paylaşım 0 20 Aralık 2008 14:24