IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Fındık Ezmeli Baklava (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/511137-findik-ezmeli-baklava.html)

Zen 07 Kasım 2012 22:00

Fındık Ezmeli Baklava
 
Malzemeler:
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
  • 1 Kase Fındık Ezmesi
  • 1 Su Bardağı Fındık
  • 150 Gram Tereyağı
  • Yeteri kadar Nişasta
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Limon
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve suyu koyup çırpın. 1 kaşık un koyduktan sonra sirkeyi ilave edin. Ardından 8 kaşık kadar un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamuru uzun fitil haline getirin.

Hamuru 45 küçük parçaya bölün. Nişasta yardımıyla küçük hamurlar açın. Açtığınız 15 küçük hamuru üstüste koyup tek bir hamur haline gelecek şekilde tepsi boyunda açın. Yağlanmış tepsiye alın. Önce fındık ezmesi sürün. Üzerine fındık serpin.

Kalan hamurları da 15er tane açarak 2 parça daha hamur elde edin. 2. hamuru da tepsiye alın. Üzerine yine fındık ezmesi sürün. Fındık serpin. 3. parça hamuru da tepsiye alın ve baklava şeklinde kesin. Tereyağını ve sıvıyağı eritin.

Kestiğiniz baklavaya yağ karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu tencereye alın ve kaynatın. Ilımaya bırakın. Baklava fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti dökün.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net