🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hintpare
Malzemeler:
200 Gram Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Çay Bardağı İrmik
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
4 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Dilim Limon
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini karıştırma kabına alın. Üzerine hindistan cevizi, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edin. İyice yoğurduktan sonra yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın. İyice yoğurun ve 10 yemek kaşığı kadar un ekleyin ve iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yağlanmış fırın tesisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve hindistan cevizi serpin. Önceden ısıtılmş 180 derecelik fırında pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın.
Tatlı soğuyunca şerbetini dökün ve üzerini tepsiyle kapatarak şerbetini daha iyi çekmesini sağlayın.