08 Kasım 2012, 21:57 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limon Peltesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
l-Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır. 2- 6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. 3- Kaselere boşaltılır. Not: 1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir. 2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir. 3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir. | |
|
Etiketler |
limon, peltesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızılcık Peltesi | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:28 |