IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Bayram Lokması (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/511372-bayram-lokmasi.html)

Zen 08 Kasım 2012 22:00

Bayram Lokması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 250 Mililitre Süt (Hamuru İçin)
  • 100 Gram Margarin (Hamuru İçin)
  • 1 Tutam Tuz (Hamuru İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker (Hamuru İçin)
  • 250 Gram Un (Hamuru İçin)
  • 7 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Yağlı Kağıt (Hamuru İçin)
  • Bir Miktar Margarin (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Hamuru İçin)
  • 200 Gram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 400 Mililitre Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tenceredeki karışım bir topak halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin. 1 yumurta ekleyip iyice karıştırın.
Diğer yumurtaları tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma yedirip yumuşak bir hamur elde edin.
Yağlı kağıdı 15x15 cm büyüklüğünde kesip üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın.
Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın.
Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin son 3 dakikasında yağın içindeki lokmaları ters çevirin.
Lokmaları yağdan alıp kağıttan bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.
Şerbet için; şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.
Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti çok çektiği için parçalanır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net