IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:02   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sütlü İrmik Helvası (2 tarif)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye ekleyin, bir iki kez karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
Diğer yandan yağ ile fıstıkları derin bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Ardından irmiği ekleyin ve sürekli karıştırmak sureti ile orta ateşte kavurun. İrmiğin rengi kahverengi olduğunda ocağın altını kısın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken, bir yandan şerbeti yavaş yavaş dökün (üzerinize sıçrayabilir, dikkatli olun).
Şerbeti çekene kadar helvayı karıştırmaya devam edin. Ancak çok katılaşmaması gerektiği için yumuşak kıvamda olacak şekilde altını kapatın.
Sıcakken servis kabına (borcam) dökün. Soğuyunca servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 2 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye ekleyin, bir iki kez karıştırın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
Diğer yandan yağ ile fıstıkları derin bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
Ardından irmiği ekleyin ve sürekli karıştırmak sureti ile orta ateşte kavurun. İrmiğin rengi kahverengi olduğunda ocağın altını kısın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken, bir yandan şerbeti yavaş yavaş dökün (üzerinize sıçrayabilir, dikkatli olun).
Şerbeti çekene kadar helvayı karıştırmaya devam edin. Ancak çok katılaşmaması gerektiği için yumuşak kıvamda olacak şekilde altını kapatın.
Sıcakken servis kabına (borcam) dökün. Soğuyunca servis edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 08 Kasım 2012, 22:02   #2
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Sütlü İrmik Helvası (2 tarif)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 250 Gram Tereyağı
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 4 Çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Süt
Yapılışı:
Tereyağını, irmiği ve fıstığı bir tencerede kısık ateşte, fıstıklar pembeleşinceye kadar ağır ağır kavurun.
Bu arada ayrı bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Bir kepçe yardımı ile sütlü ve şekerli su karışımını azar azar tavadaki irmiklere ilave edin.
Karıştırarak irmiklerin şerbeti çekmesinı bekleyin. Çektikten sonra altını kapatın ve üstünü sararak helvayı dinlendirin.
Ilıkken servis yapın.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2, helvası, sütlü, tarif, İrmik

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrmik Helvası (2 tarif) Zen Tatlılar 1 06 Kasım 2012 18:10
Portakallı Fıstıklı İrmik Helvası efLatun Tatlılar 2 08 Mayıs 2012 21:44
Çilekli İrmik Tatlısı N999 Tatlılar 0 25 Şubat 2012 02:32
Dondurmalı İrmik Helvası YapraK Tatlılar 0 10 Nisan 2009 06:30