10 Kasım 2012, 22:56 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevizli tatlı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak avuç içinde veya düz zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına ceviziçi yerleştirin. 2 ucunu üstte birleştirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
cevizli, tatlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etimekli Hindistan Cevizli Tatlı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:43 |
Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 17:35 |
Cevizli tatlı (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:49 |