IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2013, 20:48   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kayseri gül baklavası tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri :
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta

Şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
Limon

İçi için:
Yarım kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ

Kayeseri gül baklava Yapılışı: Hamuru için hazırlanan tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir. 2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır.

Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir.

Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı sıvıyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri :
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta

Şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
Limon

İçi için:
Yarım kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ

Kayeseri gül baklava Yapılışı: Hamuru için hazırlanan tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir. 2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır.

Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir.

Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı sıvıyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklavası, gül, kayseri, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bohça Baklavası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:01
Çorum Baklavası(Gül Burma) Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:16
Ev Baklavası Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:01
Tırtıl Baklavası Tarifi Sevda Tatlılar 0 14 Ocak 2012 17:07
Kayseri Pastırması Yapılışı (Tarifi) Sevda Et Yemekleri 0 14 Ocak 2012 16:53