Katlı kesgen tarifi Katlı kesgen tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Katlı kesgen nasıl yapılır ? Katlı kesgen malzemeleri nelerdir ? Katlı kesgen Tarifi… Malzemeler: 1 kg tuzsuz (künefelik) peynir 200 gr kaymak 2 su bardağı un Ceviz Şerbeti için; 3 bardak toz şeker 4 bardak su 5 damla limon suyu Yapılışı: şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökülüp kaynatılır. 1-2 taşım kaynayan şerbet 5 damla limon suyu katılıp ocaktan alınır. Künefelik peynir rendelenir. Hamuru için 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştirilir ve ikinci hamur yerleştirilip yuvarlak şekilde kesilir.Tüm hamurlar bu şekilde aralarına peynir yerleştirilip kesilir. İçi peynirli hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kesilir ve üzerine şerbeti dökülür. Kaymak ve cevizle süslenir. Katlı Kesgen servise hazırdır. Afiyet olsun… |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net