Şuruplu Sütlaç Malzemeler: 2 çay bardağı pirinç, 2 tane damla sakızı, 8 bardak süt, 1 tutam tuz, 1.5 su bardağı su, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı: Pirinç haşlanır, süte eklenir, dövülmüş damla sakızı, tuz katılır. Piriç şeklini kaybedene kadar pişirilir. Büyük servis tabağına aktarılır, toz şeker ve su kaynatılır, kıvam almaya başlayınca limon suyu katılır, ateşten alınır, sütlaç soğuk, şurup sıcakken sütlacın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net