IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2013, 17:44   #1
Çevrimdışı
Muhallebili Etimek Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Muhallebisi İçin:
1 kilo süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin

Üzeri İçin:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp yaklaşık 10 dakika iyice kaynatalım. İndirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatalım. Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizip sıcak şerbeti kepçe ile üzerlerine dökelim. İyice çekmesini bekleyelim. Etimekler şerbeti çekerken bir tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Vanilya ve margarin harici tüm malzemeyi devamlı karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Puding kıvamına gelince altını kapatıp iyice şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküp muhallebiyi yayalım. Dışarıda ılındıktan sonra buzdolabına alalım. 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Servis ederken üzerine çikolata rendesi kullandım. Dilerseniz şerbeti karamelize edip de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Muhallebisi İçin:
1 kilo süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin

Üzeri İçin:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp yaklaşık 10 dakika iyice kaynatalım. İndirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatalım. Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizip sıcak şerbeti kepçe ile üzerlerine dökelim. İyice çekmesini bekleyelim. Etimekler şerbeti çekerken bir tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Vanilya ve margarin harici tüm malzemeyi devamlı karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Puding kıvamına gelince altını kapatıp iyice şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküp muhallebiyi yayalım. Dışarıda ılındıktan sonra buzdolabına alalım. 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Servis ederken üzerine çikolata rendesi kullandım. Dilerseniz şerbeti karamelize edip de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
etimek, muhallebili, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyet Etimek Tatlısı Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:40
Vişneli Etimek Tatlısı (reçelden) Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 20:11
Diyet Etimek Tatlısı Ay Pastalar 5 02 Ekim 2010 18:16
Muhallebili Elma Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:19
Etimek Tatlısı Kralice Tatlılar 1 12 Mart 2009 06:59