![]() |
Ballı Muhallebi Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler, 1 litre süt 1 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 adet muz 1 çay bardağı süzme bal Yarım çay bardağı su Hazırlanışı, Tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı alın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin. Muzların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Tatlı kâselerini, suyla hafifçe ıslatın. Kâselerin yarısında kadar muhallebi koyun. Üzerine birkaç dilim muz yerleştirin. Kâseyi dolduracak şekilde muhallebi koyun. Muhallebileri buzdolabında 2 saat bekletin. Düz tabaklara ters çevirin. Bal ve suyu sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynatın. Ballı sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine dökün. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk