IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2013, 18:53   #1
Çevrimdışı
Parmak Tatlısı Tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır.

Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler

125 gr margarin (oda sıcaklığın da)
yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi için

1 su bardağı kırılmış ceviz
birazda tarçın

Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için

1 su bardağı irmik

Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır.
- Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır.

Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler

125 gr margarin (oda sıcaklığın da)
yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi için

1 su bardağı kırılmış ceviz
birazda tarçın

Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için

1 su bardağı irmik

Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır.
- Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
parmak, tarifi, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taş Kadayıfı Tatlısı Tarifi oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:47
Bayram Tatlısı tarifi Zen Tatlılar 0 01 Kasım 2012 19:44
Şerbetli Lor Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:10
Fiyonk Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:04
Badem Tatlısı Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:11