Hindistan Üsülu Şekerleme Hindistan Üsülu Şekerleme için öneri; Piştikten sonra elinizle veya kalıpla istediğiniz şekili verdikten sonra üzerine biraz zenceğil, safran ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Malzemeleri 8 bardak süt yarım çay bardağı limon suyu yarım bardak şeker yarım çay kaşığı zencefil 100 gr. antep fıstığı 2 çay kaşığı safran Hindistan Üsülu Şekerleme Tarifi Hazırlanışı Sütü ocağa koyun ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın. Süt kaynayınca limon suyunu ilave edin. Yavaş yavaş süt peynir kıvamına gelecek ve üste toplancaktır. 5-10 dakka kaynattıkan sonra sütte oluşan pıhtıyı tülbentle süzün. Pıhtıyı 15 dakika el yordamıyla yoğurduktan sonra 5 dakkika ateşte pişirin. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net