IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2013, 16:40   #1
Çevrimdışı
Nevzine Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

125 Gram Tereyağı
50 Gram Tahin
50 Gram Dövülmüş Ceviz
1 Fincan Yoğurt
300 Gram Un
1 Paket Kabartma Tozu
125 Gram Toz Şeker (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Su Bardağı Su (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
Yarım Limon (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Çay Bardağı Dut Pekmezi (Dut Pekmezli Şerbet İçin)

Yapılışı:
Tereyağını eritip derin bir kaba alın.Ceviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyin.Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin.Buzdolabında en az iki saat bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin.

Nevzine artık hazır, afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

125 Gram Tereyağı
50 Gram Tahin
50 Gram Dövülmüş Ceviz
1 Fincan Yoğurt
300 Gram Un
1 Paket Kabartma Tozu
125 Gram Toz Şeker (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Su Bardağı Su (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
Yarım Limon (Dut Pekmezli Şerbet İçin)
1 Çay Bardağı Dut Pekmezi (Dut Pekmezli Şerbet İçin)

Yapılışı:
Tereyağını eritip derin bir kaba alın.Ceviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyin.Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin.Buzdolabında en az iki saat bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin.

Nevzine artık hazır, afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
nevzine, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
Ispanaklı Kek Tarifi Sevda Kek Tarifleri 0 11 Nisan 2013 03:32
Kuki Tarifi yoSun Pastalar 0 01 Ekim 2012 20:03
Nevzine Tatlısı YapraK Tatlılar 0 12 Nisan 2009 18:13
Kro kız tarifi Süslü Komedi ve Mizah 2 22 Şubat 2009 16:12