Cevizli/Tarçınlı İrmik Tatlısı Malzemeler 1 lt süt 1 paket vanilya 10 yemek kaşığı irmik 13 yemek kaşığı şeker Üzeri ve arası için: 1 çay bardağı ceviz veya fındık 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın çinko kek kalıbı Yapılışı Süt, vanilya, irmik ve şeker muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırarak pişir. Bir tabağın içine ceviz veya fındık, şeker, tarçın karıştır kenara al. Kek kalıbını ıslat ve irmiğin yarısını dök, ortasına hazırladığın tabaktaki içi serpiştir ve kalan muhallebiyi de üzerine dök ama mutlaka kalıbı ıslatmayı unutmayın. 2. saat dolapta dinlendirdikten sonra tatlıyı ters çevirerek kalıptan çıkartın. Üzerine tarçın serpin. Servise hazır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net