İrmik Fındıklı Kadayıf Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 300 gr. tel kadayıf 150 gr. tereyağı 1 su b. fındık 2 su b. süt 4 çorba k. irmik 2 çorba k. toz şeker 1 pk. vanilya ŞERBETİ İÇİN: 3 su b. toz şeker 3 su b. su 1 dilim limon Yapılışı Sütü tencereye döküyoruz, irmiği, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Tel kadayıfı geniş bir kasede elimizle çekiştirerek tiftik tiftik yapıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküyoruz. Tereyağıyla kadayıfı harmanlıyoruz. Yağlanmış muffin ya da krem karamel kaplarına kadayıfı yayıyoruz. Dibine de koyuyoruz ve ortaya bir kaşık kadar krema koyuyoruz. Üzerine kırılmış fındık serpiyoruz ve kadayıfla kapatıyoruz. Fırın tepsisine kapları diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız tatlıları kaplarından çıkarmadan önce şerbetlerini veriyoruz. Şerbetini çekince servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net