Fındıklı Muhallebili Güllaç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 10 yaprak güllaç 2 lt. süt 2 su b. toz şeker 1 su b. pudra şekeri yarım çay b. gül suyu MUHALLEBİSİ İÇİN: 3 su b. süt 1 çay b. toz şeker 1 çorba k. pirinç unu 1 çorba k. nişasta 1 limon 1 su b. fındık ÜZERİ İÇİN: fındık Yapılışı Fındıkları fırın tepsisine koyuyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muhallebisi için, sütü tencereye döküyoruz. Şekerini, pirinç ununu ve nişastasını koyarak pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. Tencereye 2 litre sütü döküyoruz. Şekeri ve gül suyunu döküyoruz. Şekeri eriyince altını kapatıyoruz, el yakmayacak sıcaklıkta olmalı. Yuvarlak tepsiye birinci güllaç yaprağını koyuyoruz ve üzerine kepçeyle sütten döküyoruz. Biraz pudra şekeri serpiyoruz. 5 kat güllacı aralarına süt ve pudra şekeri dökerek üstüste yerleştiriyoruz. 5. katı koyduktan sonra, muhallebiyi sıcakken gezdirerek döküyoruz. Fırında kızarttığımız fındıkları da kırıyoruz ve üzerine serpiyoruz. Üzerine de limon kabuğu rendeliyoruz. Kalan güllaç yapraklarını da yine aralarına süt ve pudra şekeri dökerek yerleştiriyoruz. En üstüne de süt döküyoruz. Sütünü çekince fındıkla süsleyerek soğuk servis ediyoruz. Püf noktası, muhallebiyi yaptığımızda beklememeli, beklerse soğur ve katılaşır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net