IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 15:27   #1
Çevrimdışı
Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
6 şeftali
1 su b. toz şeker
1 kabuk tarçın
12 dilim tost ekmeği

KARAMELİ İÇİN:
5 çorba k. toz şeker
yarım limon
1,5 su b. su

Yapılışı
Ekmekleri su bardağı ağzıyla kesiyoruz. Yuvarlak kısımları fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. İkiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına toz şekeri döküyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerine atıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Karameli için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Ocağın altını kısık olarak açıyoruz. Yarım limonu çatala batırıyoruz ve şekerin üzerinde gezdiriyoruz. Şeker iyice eriyip rengi çıkınca suyunu ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz. Üzerine karamelli su gezdiriyoruz. Üstlerine şeftalileri diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına kaymak veya dondurma koyup fıstık serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
6 şeftali
1 su b. toz şeker
1 kabuk tarçın
12 dilim tost ekmeği

KARAMELİ İÇİN:
5 çorba k. toz şeker
yarım limon
1,5 su b. su

Yapılışı
Ekmekleri su bardağı ağzıyla kesiyoruz. Yuvarlak kısımları fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. İkiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına toz şekeri döküyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerine atıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Karameli için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Ocağın altını kısık olarak açıyoruz. Yarım limonu çatala batırıyoruz ve şekerin üzerinde gezdiriyoruz. Şeker iyice eriyip rengi çıkınca suyunu ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz. Üzerine karamelli su gezdiriyoruz. Üstlerine şeftalileri diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına kaymak veya dondurma koyup fıstık serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
karamelli, kaymaklı, tatlısı, şeftali

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karamelli Dondurmalı Bisküvi Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:21
Şeftali Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Nisan 2012 22:50
Kaymaklı Kayısı Tatlısı N999 Tatlılar 0 30 Mart 2012 19:17
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 24 Şubat 2012 17:33
kaymaklı kadayıf tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:34