Şeftalili Keşkül [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 lt. süt 1 su b. toz şeker 1 su b. hindistan cevizi 3 çorba k. nişasta SOSU İÇİN: 5 şeftali 2 çorba k. toz şeker 1 tatlı k. nişasta ÜZERİ İÇİN: 3 çorba k. file badem Yapılışı Sütü, toz şekeri tencereye döküyoruz. Hindistan cevizini ilave ediyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca nişastalı suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kup bardaklara paylaştırıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz ve rendeliyoruz. Küçük bir tencereye şefteli rendeisi koyuyoruz. Şekerini ve nişastasını ilave ediyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.Kıvamı koyulaşınca, kabuk bağlamış olan tatlıların üzerine döküyoruz. File bademi fırında birkaç dakika kavuruyoruz. Keşküllerin üzerine serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net