IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 15:52   #1
Çevrimdışı
Muhallebili Muska Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 pk. baklava yufkası
2 su b. süt
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
150 gr. tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
pirinç yeşil fıstık

ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

Yapılışı
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ilave ediyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca, içine limon kabuğu rendeliyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Baklavalık yufkaları ayırıp tezgaha seriyoruz. 4 tane yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Dikdörtgen şeklindeki yufkaları uzunlamasına 4′e kesiyoruz. Elde ettiğimiz şeritlerin uç kısımlarına kaşıkla krema koyuyoruz. Üstüne de pirinç yeşil fıstık atıyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz. Sardığımız yufkaları da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 pk. baklava yufkası
2 su b. süt
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
150 gr. tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
pirinç yeşil fıstık

ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

Yapılışı
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve unu ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca tereyağını ilave ediyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca, içine limon kabuğu rendeliyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Baklavalık yufkaları ayırıp tezgaha seriyoruz. 4 tane yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Dikdörtgen şeklindeki yufkaları uzunlamasına 4′e kesiyoruz. Elde ettiğimiz şeritlerin uç kısımlarına kaşıkla krema koyuyoruz. Üstüne de pirinç yeşil fıstık atıyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz. Sardığımız yufkaları da yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
muhallebili, muska, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhallebili İncir Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:24
Muhallebili Etimek Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:44
Muhallebili milföy tatlısı tarifi Zen Tatlılar 0 19 Şubat 2013 20:49
Muska takmak haram mı? Muska bizi korur mu? Violent Meal , Fıkıh ve Dini Sorular 0 25 Eylül 2012 22:37
Muhallebili Elma Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:19