Mafiş Tatlısı Tarifi (Resimli) Mafiş Tatlısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Mafiş Tatlısı Yapılışı ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde, ince olacak biçimde açın. Kare şeklinde kesin ve ortasından büzerek, fiyonk şekli verin. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atın ve tatlı şerbeti çekince servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net