Kaymaklı Ekmek Kadayıfı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Damak lezzetine düşkünseniz, kaymağı sıra dışı tatlarda da deneyin! MALZEMELER 400 gram kaymak 1 adet ekmek kadayıfı 5 su bardağı sıcak su 2 kg toz şeker 5 su bardağı soğuk su Yarım limonun suyu Süslemek için: File antepfıstığı KAYMAKLI EKMEK KADAYIFININ YAPILIŞI Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde tozşeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın. Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi ocağa oturtup, ara sıra çevirerek ağır ateşte pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip, üzerlerine kaymak yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net