IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2014, 09:11   #1
Çevrimdışı
Ahududulu Creme Brulee


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet vanilya çubuğu
500 ml. soğuk krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
150 gr. taze ahududu
3 yemek kaşığı ahududu likörü
50 gr. esmer şeker

Yapılışı:

•Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın.
• Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin.
• Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın.
• Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
• Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın.
• Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın.
• Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün.
• Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun.
• Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın.
• Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin.
• Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın.
• Hemen servis yapın.

(Alıntıdır)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet vanilya çubuğu
500 ml. soğuk krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
150 gr. taze ahududu
3 yemek kaşığı ahududu likörü
50 gr. esmer şeker

Yapılışı:

•Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın.
• Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin.
• Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın.
• Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
• Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın.
• Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın.
• Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün.
• Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun.
• Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın.
• Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin.
• Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın.
• Hemen servis yapın.

(Alıntıdır)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ahududulu, brulee, creme

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahududulu Kurabiye oneofgirl Hamur İşleri 0 22 Ağustos 2013 16:39
Creme Ole'li Pasta Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:23
Ahududulu Parfe Ay Pastalar 1 31 Temmuz 2012 16:53
Creme Brulee Violent Tatlılar 0 02 Temmuz 2012 15:48
Ahududulu Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:35