Efe Tatlısı Tarifi (Resimli) Efe Tatlısı Tarifi (Resimli) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Efe Tatlısı Yapılışı Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. ‹nmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Hazırlanan hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın. Alıntıdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net