![]() |
Zerde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 5 su bardağı su 1 çay bardağı baldo pirinç (100 gr.) 5 yemek kaşığı şeker 1 tutam safran, kaşığın ucunda zerdeçal 1 çay kaşığı vanilya 1 yemek kaşığı gülsuyu 1 fiske tuz Arzuya göre badem, fındık, fıstık Zerde Nasıl Yapılır? 1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin. 4 su bardağı su ve yıkanmış pirinci tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın. Pirinçler açılınca safranlı suyu zerdeye ilave edin. Zerdeçali ve şekeri ve tuzu da ilave edin. Kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Yani pirinç ve su bütünleşmiş, özlü bir görüntüsü olmalıdır. Ocaktan aldığınız zerdeye gül suyu ve vanilyayı ekleyin. Üzerini yine evde olan çerezlerle süsleyip servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk