IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Trileçe (Arnavut Tatlısı) (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/582965-trilece-arnavut-tatlisi.html)

Cappy 06 Mayıs 2014 16:56

Trileçe (Arnavut Tatlısı)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler

4 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri

3 su bardağı süt
1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı şeker
200 ml. süt kreması (heavy cream)
Süslemek için: Hindistan cevizi ve karamel

Trileçe Nasıl Yapılır?

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını bir fiske tuzla köpürene kadar çırpın.
Şekeri 2 seferde ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış bir tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanyayı ters çevirin. Hafif ılınınca büyük boy çatalla her yerini delin. (Alt ve üst delinecek)
Diğer tarafta 3 su bardağı sıcak süte, süt reçelini ekleyip karıştırın. Eğer pütürler varsa blenderdan çekin.
Kremayıda ekleyip karıştırın. Pandispanyayı ters çevrili haldeyken, pişirdiğiniz tepsiye koyun.
Sosu her yerine gezdirin. Sosu çekene kadar bekleyin. (Sosu, kek ters çevriliyken dökülecek, yoksa çok zor çekiyor)
Hindistan cevizi ve karamelle süsleyip dilimleyerek servis edin.


(Alıntıdır)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net