IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 17:15   #1
Çevrimdışı
Muhallebili Revani


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler (26×36 cm tepsi için)

3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 tepeli su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon

Muhallebisi için

3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
5 yemek kaşığı şeker
50gr tereyağı
2-3 adet damla sakızı
Arzuya göre vanilya


Sakızlı Muhallebili Revani nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.
2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.


(Alıntıdır.)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler (26×36 cm tepsi için)

3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 tepeli su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon

Muhallebisi için

3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
5 yemek kaşığı şeker
50gr tereyağı
2-3 adet damla sakızı
Arzuya göre vanilya


Sakızlı Muhallebili Revani nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, yağ, limon kabuğunu ekleyip yeniden karıştırın. Un, irmik, kabartma tozunu da ekleyip kek kıvamında bir hamur elde din.
200 derecelik fırına sürün.(sıcak soğuk farketmez) üzeri kızarana kadar pişirin.
Çok cıvık veya çok koyu olmayan bir şerbet hazırlayın. Sıcak şerbeti, soğuk veya çok ılık olan tatlının üzerine dökün. Kürdanla bir kaç yerinden delin ki, şerbeti içine kolay çeksin.
Şerbeti çekerken muhallebisini hazırlayın.
Tereyağı ve şeker haricindeki malzemeleri tencereye alın. Damla sakızını bir havanda dövüp o şekilde ilave edin. Karıştırarak pişirin. En son tereyağını ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar çırpın.
Şerbetini çekmiş olan tatlının üzerine muhallebiyi dökün.
2 saat kadar dinlenen tatlınız servise hazır.


(Alıntıdır.)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
muhallebili, revani

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremalı Revani oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 14:51
Gökkuşağı Revani Zen Tatlılar 0 25 Kasım 2012 19:37
Revani Zen Pastalar 0 31 Ekim 2012 21:38
Bademli Revani N999 Pastalar 0 12 Mayıs 2012 01:08
Hurmalı Revani YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:22